Kim Larsen

Når en person går bort kan man mindes med sorg over, at personen er død. Men man kan også mindes med glæde over alt det, som personen har givet i livet.

Søndag den 30. september 2018 sov den meget populære og folkekære popsanger, Kim Larsen, stille ind efter længere tids sygdom. Det var en trist nyhed og mange tanker gik til hans nærmeste familie.

Samtidig inspirerede det mig til at skrive mit første blogindlæg her på min hjemmeside wepeople.dk. For sikke et fodaftryk Kim Larsen har efterladt sig. Uanset om det er børn, unge, midaldrende eller ældre, så kender stort set alle danskere Kim Larsen og hans fantastiske musik.

Til barnedåbe, fødselsdage, bryllupper, begravelser og mange andre begivenheder har de fleste sunget med, lyttet, danset, kysset, grædt og grinet til Kim Larsens tekster om nutidens Danmark. Sange, der handler om succes, lykke, kærlighed, om det svære i livet, ensomhed og om at være, den man er.

En smuk sjæl har forladt denne jord. En sjæl, som i den grad har gjort en forskel for de fleste danskeres liv.

Helt sin egen

Med sin helt egen stil har Kim Larsen turde skille sig ud og være sig selv. Som én af hans tekster siger: ”This is my life and I don’t care. Han blev uddannet folkeskolelærer, men fandt hurtigt ud af at han hellere ville køre på tommelfinger gennem livet. Han turde gå imod strømmen, gøre oprør – for eksempel mod rygeloven. Han turde sige fra – for eksempel takke nej til ridderkorset og livslang statsstøtte. Om nogen har han været tro mod sig selv, fulgt sit hjerte og gået sine helt egne veje. Han har modtaget kritik med oprejst pande og givet igen med humoristiske kommentarer. Som en stor rollemodel har han bevist, at man kan blive elsket, også selvom man ikke er og gør som alle andre.

Med Kim Larsens karakteristiske stil med alpehue, en smøg og en bajer, har han med 30 albums og over 5 millioner solgte plader bidraget stort til det danske samfund med sin personlighed og med sin kunst.

Gid hans minde må være æret!

Med teksten: ”Om lidt bli’r her stille, Om lidt er det forbi, Fik du set det du ville…” og med den måde, som Kim Larsen har levet sit liv på, bør vi alle lade os inspirere og reflektere over vores liv. Følger vi også vores hjerte? Er vi tro mod os selv? Det er en uhyre svær opgave, og det kræver, at vi konstant udvikler os og lytter til vores krop og vores indre stemmer. Vi lever i et samfund, der konstant stiller krav og har forventninger til os. Det er nemt at lade sig føre med af strømmen, men er det det vi inderst inde vil?

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *